Dokters in Debat – Basiscursus

Inschrijvingen zijn momenteel open voor de volgende editie!

De Dokters in Debat cursus : Onder leiding van ervaren trainers ga je aan de slag met de theorie over het debatteren én toepassing van debatvaardigheden. Deze vaardigheden zullen zich vooral richten op de grondbeginselen van de retorica en op het zogenoemde debat in ‘ Lagerhuis-stijl’. Daarnaast zal er elke trainingsavond ook verdieping in een inhoudelijk thema worden aangeboden aan de hand van een betoog van een gastspreker. Tijdens het slotdebat komen alle elementen uit de cursus aan bod. De trainingen zullen gegeven worden door ervaren trainers binnen het bestuur van  Dokters in Debat. Tijdens elke training wordt eerst de theorie besproken, waarna er uitgebreid de mogelijkheid is om debatvaardigheden te oefenen en persoonlijke feedback te ontvangen. De ervaring leert dat dit de ideale manier is om er een leerzame maar ook zeker gezellige avond van te maken!

De cursus bestaat uit drie trainingsavonden en een slotdebat. De cursusavonden worden gehouden op een locatie in Utrecht dichtbij het Centraal Station zodat deelnemers vanuit alle steden welkom zijn.

Helaas zijn wij genoodzaakt de volgende editie uit te stellen in verband met de huidige coronamaatregelen. Meer info volgt spoedig!

20180621 Dokters in Debat 272

Schrijf je nu in via https://doktersindebat.com/projecten/inschrijven/!

‘Leren debatteren is een verrijking voor iedere arts, dat bleek wel tijdens de beginnerscursus van Dokters in Debat. Onder leiding van enthousiaste en ervaren trainers Hilke, Hester en Derk was er een perfecte balans tussen het behandelen van de theorie en zelf debattechnieken oefenen. Tijdens het professionele slotdebat op de laatste avond werd duidelijk hoeveel iedereen in slechts een paar avonden al had geleerd. Dankzij het bestuur van Dokters in Debat waren het niet alleen vier leerzame, maar ook vier hele gezellige avonden!’ – Vera de Jonge, oud-deelnemer

“Dokters in Debat geeft je de kans om met een kleine groep artsen te debatteren over zorg gerelateerde thema’s. Na wat tips & tricks en uitleg over verschillende debat technieken, ga je direct aan de slag met het verdedigen of juist aanvallen van een stelling. Het heeft mij op een leuke en laagdrempelige manier laten kennismaken met debatteren.” – Joline Roze, oud-deelnemer