Bestuur

Huidige bestuursleden

Pasfoto pepijn

Pepijn Weeder – Voorzitter
Pepijn in opleiding tot chirurg.  Tijdens zijn studie deed hij onderzoek naar orgaandonatie en levertransplantatie in het UMCG en aan Harvard Medical School in Boston. Naast zijn werk is hij fervent skiër en roeit hij graag over de Amstel. “Als beginnend arts moet ik nog enorm veel leren, dat kan het gevoel geven dat je te weinig weet om iets zinnigs bij te dragen aan het maatschappelijk debat. Dit terwijl de blik van jonge mensen heel verfrissend kan zijn. Ik vind het dan ook een prachtig doel dat de stichting Dokters in Debat jonge dokters aanspoort om hun stem te laten horen.” Pepijn is te bereiken op pepijn@doktersindebat.com

Foto Joline

Joline Roze – Penningmeester

Joline werkt als arts-onderzoeker op de gynaecologische oncologie en verdiept zich in een specifieke vorm eierstokkanker, met als doel de behandeling te verbeteren. Ze werkt hierbij nauw samen met patiënten. Naast haar werk is ze actief als aanvoerder van haar hockeyteam en doet ze graag aan wielrennen en surfen. Ze vindt het belangrijk om artsen te stimuleren hun stem te laten horen in het maatschappelijke debat. “De besluitvoering van de overheid met betrekking tot de zorg heeft directe impact op je werk als arts. Ik vind het belangrijk dat zorgmedewerkers nauw worden betrokken in die besluitvoering, zij weten als geen ander waar de knelpunten liggen en hoe de zorg nog beter kan.”

Foto Koen

Koen Gorgels – Bestuurslid PR en Sociale media

Koen Gorgels werkt als arts in verschillende functies bij GGD Hart voor Brabant en is vanaf maart 2021 AIOS infectieziektebestrijding. Tijdens zijn werkzaamheden komt hij regelmatig in aanraking met maatschappelijke gevoelige kwesties en hij merkt dat hij veel energie krijgt van een effectieve manier te bedenken om een boodschap over te brengen aan de buitenwereld. Hij is dan ook blij een soortgelijke rol vervult hij ook binnen dokters in debat als bestuurslid PR en Sociale media. “Als medicus kan je door effectieve communicatie veel betekenen voor de samenleving en Stichting Dokters in debat biedt mogelijkheden aan artsen zich hierin te ontwikkelen”. Buiten zijn medische carrière is hij fervent sporter waarbij hardlopen zijn grote favoriet is. Hij is te bereiken op koen@doktersindebat.com

Headshot_KD_website

Kirsten Debakaussen – Algemeen bestuurslid

Kirsten werkt als arts-assistent op de Chirurgie. Ze deed promotieonderzoek naar de rol van attitudes en gedragingen van zorgprofessionals in het creëren van veilige en continue leeromgevingen zowel in het UMCG als op Harvard Medical School. Ze keerde daarna terug naar Boston voor een post-doc periode. Naast haar werk houdt ze van een fel potje handbal, skiën en reizen. “We leren heel weinig in de opleiding over hoe we ons als artsen kunnen positioneren in het maatschappelijke debat, en hoe we op een goede manier ons standpunt kunnen overbrengen. Hoe eerder we dit leren, hoe meer zeggenschap en impact we kunnen hebben op momenten dat dat echt nodig is. Ik vind het een mooi doel om hier met Dokters in Debat op in te springen”.

profiel Febe

Febe Smits – Algemeen bestuurslid

Febe Smits is arts-assistent Interne Geneeskunde (ANIOS) in het Haga Ziekenhuis in Den Haag. Naast haar werk houdt ze van buitenzijn (bergsporten), naar de film gaan en speelt ze graag (tafel)tennis. Over Dokters in Debat: “Vanuit een bepaald expertise kan een arts veel betekenen voor de individuele patiënt. Het effect van deelname aan het maatschappelijk debat is in vergelijking misschien minder zichtbaar, maar ik denk dat het minstens even belangrijk is voor de bevordering van gezondheid – namelijk op maatschappelijk niveau. Dokters In Debat stimuleert artsen om zich uit te spreken over gezondheidszorg-brede vraagstukken; een doel waar ik me heel graag voor inzet.”