Bestuur

Huidige bestuursleden

Foto Bas

Bas ter Brugge – Voorzitter
Bas is basisarts en werkt momenteel als AIOS specialist ouderengeneeskunde. Naast het voorzitterschap houdt Bas zich vooral bezig met het geven en organiseren van nascholingen en trainingen. Daarnaast is Bas actief als bestuurslid bij License to Heal, een initiatief van alle Politieke Jongerenorganisaties om dure medicijnen betaalbaar te houden, en voorzitter van de Werkgroep Volksgezondheid bij de Jonge Democraten. In zijn vrije tijd leest hij graag over de Klassieke Oudheid. ”Met een goed idee en de debatvaardigheden om een ander te overtuigen kan ook jij een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat”.

Bouchra Harbach – Secretaris

Bouchra is geneeskundestudent in Amsterdam en daarmee de jongste telg binnen het Dokters in Debat-bestuur.
Als secretaris heeft ze een belangrijke rol in de interne organisatie van de stichting en het onderhouden van de relatie met externen.
Bouchra is eerder betrokken geweest bij het organiseren van medisch onderwijs op scholen en het verzorgen van trainingen binnen het onderwijs. Buiten haar ambitie binnen de medische wereld, is ze altijd te porren voor een goed boek en houdt ze ervan reizen te maken.
”Ik denk dat het steeds belangrijker wordt om als arts een actieve houding aan te nemen. Zowel binnen het maatschappelijk debat als daarbuiten. Debatteren leert ons inzicht te verkrijgen in andermans denkwijze en ons eigen standpunt duidelijk uit te dragen.”
Bouchra is te bereiken op info@doktersindebat.com

Portretfoto Cynthia

Cynthia Lemmens – Penningmeester
Cynthia is in opleiding tot neuroloog in het Haaglanden MC. Ze draagt als penningmeester bij aan de financiële gezondheid van Dokters in Debat. Buiten haar werk houdt ze van portrettekenen, films/series en cultuur opsnuiven (het liefst door verre reizen). Debatteren spreekt haar als arts sterk aan omdat het helpt stellingen vanuit een nieuw oogpunt te benaderen en vaardigheden biedt die haar helpen groeien zowel op maatschappelijk als persoonlijk niveau.

Koen Gorgels – Bestuurslid PR en Sociale media

Koen Gorgels werkt als arts in verschillende functies bij GGD Hart voor Brabant. Tijdens zijn werkzaamheden komt hij regelmatig in aanraking met maatschappelijke gevoelige kwesties en hij merkt dat hij veel energie krijgt van een effectieve manier te bedenken om een boodschap over te brengen aan de buitenwereld. Hij is dan ook blij een soortgelijke rol vervult hij ook binnen dokters in debat als bestuurslid PR en Sociale media. “Als medicus kan je door effectieve communicatie veel betekenen voor de samenleving en Stichting Dokters in debat biedt mogelijkheden aan artsen zich hierin te ontwikkelen”. Buiten zijn medische carrière is hij fervent sporten waarbij hardlopen zijn grote favoriet is. Hij is te bereiken op koen@doktersindebat.com

AVdeJonge

Vera de Jonge – Algemeen bestuurslid

Vera is na haar studie geneeskunde aan de slag gegaan als promovendus om de rol van het immuunsysteem bij agressieve vormen van lymfeklierkanker te onderzoeken. Naast haar passie voor medische zorg en de wetenschap, houdt ze van spinning en een goed boek.   “Dokters in Debat biedt artsen mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen tot de bevlogen dokter die ze van binnen zijn. Daar draag ik graag aan bij.”
Als algemeen bestuurslid houdt Vera zich bezig met het organiseren van evenementen en het geven van trainingen. Vera is te bereiken op vera@doktersindebat.com

Pasfoto pepijn

Pepijn Weeder – Algemeen bestuurslid
Pepijn in opleiding tot chirurg.  Tijdens zijn studie deed hij onderzoek naar orgaandonatie en levertransplantatie in het UMCG en aan Harvard Medical School in Boston. Naast zijn werk is hij fervent skiër en roeit hij graag over de Amstel. “Als beginnend arts moet ik nog enorm veel leren, dat kan het gevoel geven dat je te weinig weet om iets zinnigs bij te dragen aan het maatschappelijk debat. Dit terwijl de blik van jonge mensen heel verfrissend kan zijn. Ik vind het dan ook een prachtig doel dat de stichting Dokters in Debat jonge dokters aanspoort om hun stem te laten horen.” Pepijn is te bereiken op pepijn@doktersindebat.com

55963550_2069515126498671_2383409311125602304_n

Joram  Schollaardt – Algemeen bestuurslid
Joram is dagelijks bezig met het politieke en publieke debat. Hij werkt als lobbyist voor onderzoeksorganisatie TNO. Daarnaast is hij actief voor de Jonge Democraten, onder andere als trainer en als campagneadviseur. Eerder werkte hij bij een lobby-advieskantoor, van waaruit hij onder andere PostNL, KPMG en ZKN adviseerde. Ook was hij lobbyist voor License to Heal, een samenwerking van verschillende politieke jongerenpartijen om de problematiek rondom dure medicijnen op te lossen. ‘Ik hoop dokters met goede ideeën op weg te helpen naar politieke impact’.

Foto Joline

Joline Roze – algemeen bestuurslid

Joline werkt als arts-onderzoeker op de gynaecologische oncologie en verdiept zich in een specifieke vorm eierstokkanker, met als doel de behandeling te verbeteren. Ze werkt hierbij nauw samen met patiënten. Naast haar werk is ze actief als aanvoerder van haar hockeyteam en doet ze graag aan wielrennen en surfen. Ze vindt het belangrijk om artsen te stimuleren hun stem te laten horen in het maatschappelijke debat. “De besluitvoering van de overheid met betrekking tot de zorg heeft directe impact op je werk als arts. Ik vind het belangrijk dat zorgmedewerkers nauw worden betrokken in die besluitvoering, zij weten als geen ander waar de knelpunten liggen en hoe de zorg nog beter kan.”