Trainers

Dokters in Debat werkt samen met een team van bevlogen en ervaren trainers. Derk Nieuwenhuijze, Hester van den Bergh en Hilke Grootelaar vormen samen het debatgezelschap InSpraak. Met hun ervaringen binnen de debatclub van politieke partij D66 en daarbuiten, besloten deze vier debaters in 2018 hun krachten te bundelen. Naast de trainingscyclus presenteren-argumenteren-reageren die de trainers geven aan onder meer Dokters in Debat, geeft InSpraak pitchtrainingen en levert zij dagvoorzitters op symposia en congressen.

Hester
Hester van den Bergh is debattrainer bij InSpraak en een van de drie oprichters. Ze geeft trainingen in de zorg, de politiek en het onderwijs. Wat is eigenlijk jouw standpunt en hoe breng je dit duidelijk over? Hoe stel je rake vragen in gesprek met anderen en in het debat? Hester daagt mensen graag uit om zich hierin te ontwikkelen. “Het is echt genieten om te zien hoe de deelnemers in korte tijd groeien en steeds meer van zichzelf laten zien, in het debat, op het werk of gewoon aan de bar”. Hester heeft een achtergrond in veranderkunde, bestuurskunde en gezondheidswetenschappen. Naast haar werk als debattrainer is zij directiesecretaris en MT-lid bij de belangenorganisatie voor huisartsen, de Landelijke Huisartsen Vereniging. Ook in deze rol houdt zij zich bezig met visievorming en ontwikkeling en zet zij mensen aan het denken en in beweging.
Hilke-1350
Hilke Grootelaar is debattrainer bij InSpraak en een van de drie oprichters, ook werkt zij bij het Debatbureau. Hierdoor geeft Hilke debat- en presentatiecursussen aan scholieren, studenten en volwassenen. Met name de afwisseling in deze doelgroepen spreekt haar erg aan. Naast haar werk in het debatteren is Hilke jurist, werkt zij als onderzoeker en docent bij de Universiteit Utrecht en trouwt zij mensen als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Hilke is dus het meest in haar element als zij voor groepen staat en interactie heeft met een publiek. In haar debattrainingen geniet zij het meest van de ontwikkeling die deelnemers in vaak een hele korte tijd doormaken.
Derk
Derk Nieuwenhuijze is debattrainer bij InSpraak en een van de drie oprichters. Hij verzorgt regelmatig trainingen voor Dokters in Debat. Daarnaast is Derk voorzitter van de debatclub D-Loquentia van D66 Utrecht. “Het publiek overtuig je niet altijd op inhoud, wat vorm minstens net zo belangrijk maakt”. Met een subtiele woordspeling, een vleugje drama en vooral veel humor gaat Derk elk debat aan. In het dagelijks leven werkt hij bij de KLM, waar hij middels diverse marketing en sales functies de kneepjes van het overtuigen heeft kunnen leren.